Tottenham

Tottenham Säsongen 2017-18

Här kan du se Tottenham Hotspur's matchprogram på Wembley Stadium denna säsong. Vi säljer biljetter till alla Tottenham Hotspur's nedanstående hemmamatcher i Premier League och FA Cuppen. Läs mer om Tottenham här

Tottenham Hotspur FC grundades 1882 och är därmed det ett av de äldsta lagen i Premier League.

Tottenham är en av få klubbar i England som kan kategoriseras som en överklassklubb. Medan andra föreningar bildades av fabriksarbetare och dylikt, bildades Tottenham av ungdomar vid två privatskolor i norra London. Eleverna var trötta på att spela cricket och skapade istället ett fotbollslag, Hotspur FC.

Tottenham Hotspur har länge förknippats med att ha mycket judiska fans och de kallar sig själva för “Yids” eller “Yid Army”. Det ligger inget konstigare i det än att det bor många judar i norra London där Tottenham spelar, och för att slippa bli hånade för det så tog de namnet Yid Army själva.

Tottenham har länge varit ett storlag utan att ha så många titlar på meritlistan. Tottenham-fansen brukar håna sig själva för att laget aldrig lyckas ta det där sista riktiga klivet för att vinna ligan. Tottenham har där emot haft flera stora spelare i sina led genom åren. Gary Lineker och Jürgen Klingsman är några av engelska ligans bästa spelare genom tiderna. 2013 sålde Tottenham Gareth Bale till Real Madrid för motsvarande ca en miljard svenska kronor och blev därmed tidernas dyraste spelare.

I och med globaliseringen av fotbollen åker fler och fler utlänningar till England för att titta på fotboll, och många av de största lagen i England har många turister på sina matcher. Tottenham spelar en väldigt underhållande fotboll och har några av ligans bästa spelare i sitt lag, ändå är det inte så mycket turister på Tottenhams matcher, något som resulterat i att det dånar rejält när “Spurs” spelar hemma på White Hart Lane.

Våra kunder säger

Toppen

"Allt fungerade som tänkt och vi är supernöjda."
(26)
Per-otto, Örebro
TOR, 12 APR 2018

Se alla

Arenainfo Wembley Stadium. LondonFotboll.se

Arenainfo
Wembley Stadium

Arenaöversikt, Wembley Stadium Arenaöversikt Arenaöversikt Wembley Stadium

Kapacitet
90.000

Adress
Wembley National Stadium
Wembley
London, HA9 0WS
Se på en karta, Wembley Stadium Se på en karta

Se på en karta, Wembley Stadium

Tunnelbana
Wembley Park station (Jubilee & Metropolitan lines) or Wembley Central station (Bakerloo line)

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn