Arsenal FC vs Manchester U
Arsenal FC

Arsenal FC vs Manchester U

Emirates Stadium

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Arsenal FC och Manchester U. Du kan se när Arsenal FC har sin nästa hemmamatch mot Manchester U på Emirates Stadium i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Arsenal FC vs Manchester U här.

Arsenal - Manchester United, två jättar som drabbas samman.
Arsenals värsta rival heter Tottenham Hotspurs och spelar i samma område i Norra London som Arsenal, Manchester Uniteds antagonist är Liverpool FC, storklubben från grannstaden som tillsamans med United är den mest framgångsrika i England. Men när Arsenal spelar mot Manchester United så stannar folk upp för att titta och båda lagen vill vinna till varje pris.

Manchester United är mycket möjligt det laget i Premier League som på förhand har det svårast mot alla motstånd. Oavsett vilket lag United spelar mot så är det en av de största matcherna på året för det andra laget, medans för United är det bara en helt vanlig match. Det säger sig självt att spelarna är mindre motiverade när de ska möta Wigan än om de ställs mot Liverpool, men för Wigans spelare är den matchen något enormt.
Men Manchester Uniteds matcher mot Arsenal kommer alltid att vara något speciellt. De båda klubbarna har tillsammans genom åren vuxit sig starka och medans lag som Leeds, Derby County och Nottingham Forest (lag som alla tränats av Brian Clough) försvunnit från Engelsk fotbolls finrum (pga Brian Clough?) har både Manchester United och Arsenal klarat sig hela vägen. Rivaliteten mellan de båda klubbarna växte sig stark när de båda gubbarna Arsene Wenger i Arsenal och Sir Alex Ferguson i United ofta hamnade i luven på varandra och när Arsenals skyttekung gick till Manchester United så Londonborna detta som ett enormt svek, trots att lagen inte räknas som stora rivaler.

Oavsett om matchen spelas på Old Trafford i Manchester eller på Emirates Stadium i Holloway, London, kommer arenan vara fullpackad och såväl hemma- som bortasupportrar kommer göra allt för att bära sitt lag till seger.

Manchester U - Arsenal FC. Klicka här.

 

Matchlista 2018-19

Arsenal FC vs Manchester U
SÖN, 10 MAR 2019

Tidigare matcher

Arsenal FC vs Manchester U, LÖR, 02 DEC 2017
Arsenal FC vs Manchester U, SÖN, 07 MAJ 2017
Arsenal FC vs Manchester U, SÖN, 04 OKT 2015
Arsenal FC vs Manchester U, LÖR, 22 NOV 2014
Arsenal FC vs Manchester U, ONS, 12 FEB 2014
Arsenal FC vs Manchester U, SÖN, 28 APR 2013
Arsenal FC vs Manchester U, SÖN, 22 JAN 2012
Arsenal FC vs Manchester U, SÖN, 31 JAN 2010
Arenainfo
Emirates Stadium. LondonFotboll.se

Emirates Stadium

Arenaöversikt, Emirates Stadium Arenaöversikt Arenaöversikt Emirates Stadium

Kapacitet
60000

Adress
Arsenal Stadium Avenell Road Highbury London N5 1BU
Se på en karta, Emirates Stadium Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Emirates Stadium

Tunnelbana
Arsenal - (Piccadilly Line) eller Finsbury Park - (Victoria, Piccadilly Lines)

Busslinjer
29, 253, 254, 259

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn