Arsenal FC vs Tottenham Spurs
Arsenal FC

Arsenal FC vs Tottenham Spurs

Emirates Stadium

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Arsenal FC och Tottenham Spurs. Du kan se när Arsenal FC har sin nästa hemmamatch mot Tottenham Spurs på Emirates Stadium i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Arsenal FC vs Tottenham Spurs här.

Arsenal FC - Tottenham Hotspurs är det hetaste av alla Londonderbyn. Det finns 13 lag från London som spelar i det professionella ligasystemet, men egentligen finns det bara två derbyn där supportrarna verkligen hatar varandra och vill vinna till varje pris. Det ena är Millwall - West Ham, en match som sällan spelas då lagen oftast är i olika divisioner. Det andra är Arsenal - Tottenham, “The North London derby”.

Båda lagen grundades ungefär samtidigt. Tottenham 1882 och Arsenal 1886. Vid grundadet av de båda klubbarna var Tottenham det enda av lagen som spelade i Norra London, Arsenal grundades och spelade sina matcher i Woolwich i sydöstra London.
När Arsenal 1913 flyttade in på Highbury Stadium klampde de rakt in i “Spurs-land” och den nya arenan Highbury låg på gångavstånd från Tottenhams hemmaarena, White Hart Lane.
Att ett lag från södra London ockuperar Tottenhams marker var frustrerande nog och skapade mycket irritation, men det som verkligen la grunden för hatet mellan supportrarna skedde 1919. Arsenal slutade femma i dåvarande Division 2 och Spurs lyckades undvika nedflyttning, men på något sätt flyttades Arsenal upp i högstadivisionen och i och med det skickade ut Tottenham. Hur detta kommer sig är det få som vet men Tottenhamfansen är säkra på att det handlade om “Brown paper bags”, med andra ord, mutor.

Genom åren har Arsenal fått storebrorstämpeln lagen sinsemellan. “Gunners” är överlägsna när det gäller både titlar och inbördes möten. Då Tottenham oftast har stått som förlorare i “The North London derby” har matchen blivit väldigt viktig för dem och det handlar mer om att “Reclaim North London” än att ta tre poäng. En vanlig ramsa bland Spurs-fansen under derbyna lyder: North London is ours, North London is ours, f**k off back to Woolwich, North London is ours.
I Arsenals fall gäller det att visa styrka och inte vika ner sig för sin argsinta lillebror som vill ha dem där ifrån.

I modern tid är matchen mellan Arsenal och Tottenham inte bara ett kokande derby mellan två supporterskaror som hatar varandra, det spelas även fotboll i världsklass och båda lagen är med och slåss om platserna i till Champions League.

Tottenham - Arsenal FC. Klicka här.

 

Matchlista 2018-19

Arsenal FC vs Tottenham Spurs
SÖN, 02 DEC 2018

Tidigare matcher

Arsenal FC vs Tottenham Spurs, LÖR, 18 NOV 2017
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, SÖN, 06 NOV 2016
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, SÖN, 08 NOV 2015
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, LÖR, 27 SEP 2014
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, SÖN, 01 SEP 2013
Arenainfo
Emirates Stadium. LondonFotboll.se

Emirates Stadium

Arenaöversikt, Emirates Stadium Arenaöversikt Arenaöversikt Emirates Stadium

Kapacitet
60.000

Adress
Arsenal Stadium Avenell Road Highbury London N5 1BU
Se på en karta, Emirates Stadium Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Emirates Stadium

Tunnelbana
Arsenal - (Piccadilly Line) eller Finsbury Park - (Victoria, Piccadilly Lines)

Busslinjer
29, 253, 254, 259

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn