Millwall FC

Millwall FC Säsongen 2018-19

Här köper du biljetter till Millwall på The Den. Nedan ser du Millwall's matchprogram på The Den denna säsong. Vi säljer biljetter till alla Millwall's nedanstående hemmamatcher i 1. division/ Sky Bet Championship och FA-cupen. Läs mer om Millwall FC här

Millwall FC grundades i de fattiga hamnkvarteren i sydöstra London 1885.

Vissa klubbar är kända för sina stora sportsliga framgånga eller för sin stora talangutveckling, andra är ökända för sina supportrar. “Everybody knows us, we’re called Millwall!” dånas från Cold Blow Lane, kortsidan på Millwalls hemmaarena The Den, när spelarna marscherar in på planen. Och visst känner alla till fotbollsklubben Millwall: upploppen i Luton 1985, de våldsamma bataljerna mot ärkefienden West Ham och hur Millwalls firma, “The Millwall Bushwackers”, målas upp som skurkarna i de kända filmerna Green Street Hooligans och The Football Factory.

I östra London fanns det under slutet av 1800-talet, två stora koldistributörer som konkurrerade med varandra. När de båda bildade var sitt fotbollslag, vilka vi idag kallar för Millwall FC och West Ham United, var det självklart att de båda klubbarna skulle fortsätta att vara ärkefiender. Rivaliteten och våldet mellan klubbarna ökades än mer eftersom såväl kolbolagen och de båda fotbollsklubbarna styrdes av de två stora gangsterfamiljerna i östra London.

Idag förknippas Millwall inte bara med våld och hulliganism, klubben jobbar mycket med att hjälpa fattiga familjer i lokalområdena Bermondsey och Peckham och har dessutom ett stort samarbete med välgörenhetsorganisationen Prostate Cancer UK.

Att se en match på The Den är en upplevelse man sent glömmer, man får det bästa av såväl familjekärleken inom en liten klubb som svordomar mot motståndarna, domaren och de egna spelarna…

Sportsligt är Millwall FC ett lag som pendlar mellan Championship och League 1 (andra och tredjedivisionen i England). 2004 spelade Millwall final i världens äldsta fotbollsturnering The FA Cup mot Manchester United (förlust med 0-3 efter mål av bl a Christiano Ronaldo). 2013 var de i semifinal men förlorade mot Wigan, som senare vann finalen mot Manchester City.

Våra kunder säger

Toppen

"Allt fungerade som tänkt och vi är supernöjda."
(27)
Per-otto, Örebro
TOR, 12 APR 2018

Se alla

Arenainfo The Den. LondonFotboll.se

Arenainfo
The Den

Arenaöversikt, The Den Arenaöversikt Arenaöversikt The Den

Kapacitet
20.000

Adress
The Den,
Zampa Road,
London SE16 3LN

Se på en karta, The Den Se på en karta

Se på en karta, The Den

Tunnelbana
Surrey Quays eller New Cross Gate

Busslinjer
21, 53, 172

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn