Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande kategorier

Arsenal FC

Arsenal FC grundades 1886 i sydöstra London och gick då under namnet Dial Square, men blev 1896 Arsenal Woolwich. Klubben bildades av fabriksarbetare anställda vid vapenfabriken i Woolwich och fick därav namnet Arsenal. 1913 flyttade Arsenal till Norra London.

Från att Arsenal blev en etablerad klubb i det engelska ligasystemet har de kallats för “Boring boring Arsenal” och var kända för att vinna sina matcher tack vare “sparka/spring-fotboll”. Något som irriterade motståndet extra mycket var Arsenals ny revolutionerande taktik med offsidefälla, d v s att backlinjen läser av motståndarens genomskärare och tar några snabba steg uppåt i banan för att ställa passningsmottagaren i offside.

Arsenal har genom historien gått emot den rådande normen inom fotbollen. Till exempel var Arsenal först med att bära nummer på sina spelartröjor, ha strålkastare på sin arena och de vägrade även att ha höga galler mellan läktaren och planen, trots att det innebar att de inte fick spela semifinal i FA-cupen på sin egna arena.

1913 spelade Arsenal sin första match på den anrika arenan Highbury Stadium och i de 93 följande åren skulle Highbury vara klubbens hemmaarena. 2006 flyttade klubben in på den toppmoderna arenan Emirates Stadium och för första gången i klubbens historia spelade de på en arena med ett företagsnamn. Det enda som följde med från Highbury till Emirates Stadium var den stora klocka som satt på Highburys ena kortsida, “The Clock Stand”.

1996 tog den franske tränaren Arsene Wenger över laget och inledde ett nytt kapitel i klubbens historia. Fler utländska spelare värvades och Arsenal började spela en mer sydeuropeisk fotboll. Arsenal är den första klubben i världen som startat en match med 11 utländska spelare.

Arsene Wenger instiftade även ett helt nytt system för att scouta unga talanger och många okända spelare har vuxit fram till renodlade världsstjärnor i Arsenals röda tröja. Bland de stjärnor som passerat via norra London och Arsenal genom åren hittar vi bl. a Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Fredrik Ljungberg och Patrick Viera. 

Att se en match med Arsenal på Emirates Stadium är att se en match där en av världens mest anrika klubbar spelar fotboll av toppkvalitet.

Ticmate Charity

Arsenal FC

Vill du uppleva fotboll i världsklass - se här! Njut av spänningen att på plats se Arsenal, under Fredrik Ljungbergs ledning, spela denna säsong, antingen på Emirates Stadium eller på bortaplan. Vi har biljetter om det så är till Premier League, FA Cupen eller Champions League!

Vi beklagar, just nu finns det inga biljetter till Arsenal FC.